info@zahradavil.eu
Filtrovať
Cena (€)
1,00 € - 14,26 €
Možnosť prezimovania
Stav produktu

Sukulenty

Sukulenty možno použiť na mnoho zaujímavých dekorácií. Veľmi sa mi páčia, pretože majú rôzny vzhľad a vyžadujú málo vody, takže môžu zostať dlhšie odkázané na seba. Na ich rast (ktorý je dosť pomalý) nie je potrebné veľa živín, ich korene sa zmestia aj v malom priestore, takže sa môžu skutočne vysádzať na extrémnejších miestach, nielen v kvetináči.

Ako môžu byť udržiavané nažive na dlhú dobu, aby dlho zdobili a prípadne aj rozkvitli? Ich životnosť určujú v zásade nasledujúce štyri faktory:

1. Pôda

2. Dostatok svetla.

3. Dostatočné množstvo vody

4. Poskytnutie ideálnej teploty.

+1 Nemajú potrebu mať veľa vlhkosti.

Podrobnosti


556Produkt 120

Orostachys

Skladom
2,71
556Produkt 120

A pozsgás növények gondozásához a fent felsorolt alap tényezőkön kívül más nem szükséges, azonban nem mindegy, hogy milyen földbe ültetjük pozsgás növényeinket. Fontos, hogy jó vízáteresztő legyen. Ehhez nem jó a sima virágföld, hanem kicsit lazítani kell rajta: keverjünk hozzá kb. 50% aprószemű kavicsot, esetleg perlitet. A kaktuszföld kicsit lazább, ehhez elég 30% kavicsot keverni. Nálunk mindezeket beszerezheted a linkekre kattintva.

Vannak természetesen a mi klímánkon is télálló pozsgások ezek a varjúhájak, illetve a kövirózsa (Sempervivum). A kövirózsa nagyon hasonló az amerikai kövirózsához (Echeveria), ami azonban nem télálló, hanem teleltetést igényel. A nálunk honos kövirózsa bírja a hideget, sarjakkal terjed, ha virágzik az a tőrózsa után elszárad, elpusztul, viszont a sarjai tovább élnek. Az amerikai kövirózsa (Echeveria) szintén gyönyörűen virágzik, utána nem pusztul el, hanem szépen növekszik a mérete, majd újra virágzik a következő években is. Echeveriából rengeteg különféle szín, fajta létezik egyik csodálatosabb, mint a másik. Érdemes megismerkedni velük. A webáruházunkban igyekszünk több félét is tartani. A legismertebbek: Echeveria elegans, Echeveria agavoides, Echeveria pulidonis, és a fantasztikus színű Echeveria Perle von Nürnberg.